Смесете кокосовото и оризовото мляко заедно с 6 от лъжиците чия. Добавете и кленовия сироп. Разбъркайте и оставете за 10 минути. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Покрийте с фолио или капак и охладете в хладилник за 8 часа.

Намачкайте малините в купа. Добавете към тях останалите 2 лъжици чия и ванилията. Покрийте и охладете в хладилник, докато се желират. Ако е нужно оставете за през нощта в хладилника.

Във всяка чаша на дъното добавете по 1 лъжица от малиновата смес. Разпредете крема във всяка чаша до половината. Добавете по средата по още една лъжица малинова смес. Добавете крем, а след това малиново желе и така, докато смесите се свършат. Охладете в хладилник за още час преди сервиране.

Снимка: iStock

опитайте още: