Меню

Табуле със скариди

14 ноември 2020 | 04:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 г булгур 
600 мл гореща вода
3 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици пресен лимонов сок
1 краставица, нарязана и обелена
1 връзка пресен лук, ситно нарязан
½ връзка пресен магданоз, нарязан
1 шепа пресни листа от мента
1 супена лъжица кориандър
1 супена лъжица ситно настърган пресен джинджифил
Сол и черен пипер на вкус 
10 големи скариди, обелени и почистени
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Поставете булгура във врящата вода и добавете олиото. Разбъркайте и покрийте с капак. Нека булгурът постои така 15-20 минути. Когато цялата вода се абсорбира, а булгурът стане мек, добавете лимонов сок, краставица, пресния лук, магданоза и ментата. Овкусете с кориандър, джинджифил, сол и пипер. Добавете предварително сварените скариди.

Снимка: iStock 

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай