Меню

Минирулца с наденица

26 ноември 2020 | 04:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г наденица
500 г бутертесто
4 супени лъжици дижонска горчица
1 разбито яйце
20 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разстелете тестото. Нарежете го на 6 равномерни квадрата. Направете същото и с втория лист тесто. Трябва да получите 12 еднакви квадрата. Намажете всеки квадрат с горчица. Разрежете наденицата на 12 малки парченца. Поставете по едно парченце във всеки квадрат. Затворете квадратчетата като рула, така че да се покрие напълно наденицата. Подредете ги в намазнена тава. Намажете с яйцето и печете за 10 минути.

* Забележка: По избор рецептата може да се изпълни и като целите листове тесто се увият около наденицата на руло. Изпича се по този начин и след това се нарязва на малки хапки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай