Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото. Нарежете го на малки кръгове, приблизително 6 см в диаметър. Поставете всяко кръгче тесто в намазнени формички за минитарт. Сложете в хладилник за около час. След това ги покрийте с хартия. Върху нея поставете бобени зърна, за да не се надигне тестото и го сложете във фурната за 15 минути.

Междувременно загрейте зехтин в тиган на средна температура. Сотирайте лука и чесъна. Добавете гъбите и виното. Разбъркайте, докато гъбите омекнат. След като сместа стане леко златиста, свалете от котлона и оставете да изстине малко.

Разбийте сметаната с яйцата. Овкусете ги със сол и пипер. Разбъркайте. Добавете натрошеното сирене към гъбите. Излейте сместа във формичките за тарт върху тестото. Оставете малко място, за да не излязат извън формите при печенето. Печете за около 15-20 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: