Меню

Пълнена тиква с плодове, ядки и мед

24 декември 2020 | 14:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 тиква
2 ябълки 
2 круши
100 г сушени кайсии 
50 г стафиди 
1 кутия локум
5-6 супени лъжици мед или кленов сироп 
100 г орехи 
50 г сушени сливи 
2-3 бр. звездовиден анасон за аромат
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Отрежете капачето на тиквата. Почистете я, като я издълбаете добре. Обелете и нарежете плодовете. Сложете ги вътре в тиквата заедно с всички останали продукти. Залейте с меда или кленовия сироп. Похлупете тиквата с капачето ѝ. Завийте с алуминиево фолио цялата тиква. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час. След това махнете фолиото и печете още, докато тиквата добие загар. Преди да сервирате отстранете анасона.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай