Меню
Готварство

Пукани лютиви чушлета

19.10.2007г. / 12 29ч.
Аз жената
Пукани лютиви чушлета

Продукти:
4 кг чушки
500 г моркови
3 ч. ч. олио
1 л оцет
4 ч. ч. захар
1 ч. ч. сол
4 глави чесън
1 връзка магданоз
1 връзка копър

Приготвяне:
Чушките се опукват и се слагат в дълбока тенджера. Прибавят се морковите нарязани на кубчета, Към тях се прибавя нарязания магданоз и копър. Чесънът се нарязва и се прибавя. Слагат се и другите продукти: олиото, оцетът, захарта, солта. Разбърква се добре всичко. И 3 дни продължава да се бърка по 2 пъти на ден. След третия ден се слагат в бурканчета и се запечатват. Оставят се на хладно място.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Albena ( преди 11 години )
Рецептата е страхотна.Пробвах я миналата година с рибки и кози рог. Стават много вкусни. Аз ги стерилизирах само за капачката и до момента имам останали буркани, вчера отворих единия и чушките са същите като в началото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Elica ( преди 11 години )
Ама тези люти чушлета варят ли се или само се запечатват без варене ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар