Меню

Хляб от спелта

15 февруари 2021 | 05:58 | Илияна Николова
Добави в любими
1 пакет суха мая
1 супена лъжица пудра захар
800 г брашно от спелта
450 мл топла вода
1 супена лъжица сол
3 ч.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте маята със захарта, като добавяте бавно топлата вода. Оставете за малко да се активира. След това добавете половината от брашното и солта. Разбийте с миксер за тесто. Добавете останалото брашно. Оформете топка тесто. Извадете от миксера и омесете с ръце. Месете в продължение на 10 минути, за да стане по-гладко и еластично.

Поставете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете да втаса в топло помещение. Може да отнеме 2 часа.

Намажете с мазнина форма за хляб. Поставете тестото в нея. Направете 2-3 разреза отгоре. Печете във фурна загрята на 180 градуса за 50 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай