Меню

Италиански дресинг за салата

17 февруари 2021 | 13:43 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша зехтин 
3 супени лъжици бял оцет
1/4 чаша настърган пармезан
1 супена лъжица майонеза
1 ч.л. мед
1 стрита скилидка чесън
1/2 ч.л. сушен риган или пресен
1/2 ч.л. пресен магданоз
1/2 ч.л. сух босилек или пресен
сол и черен пипер на вкус
10 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В купа или голям буркан изсипете зехтина. Добавете към него пармезана, меда, майонезата и пресования чесън. Ако ще ползвате пресни билки, нарежете ги на ситно и също ги прибавете към останалите съставки. Накрая сложете солта и черния пипер. Затворете добре буркана с капак и раздрусайте докато се получи хомогенна смес. Ако нямате буркан на разположение, разбийте с помощта на вилица. Този дресинг е чудесен за салати с месо, макаронена салата, зеленчукова.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай