Меню

Ирландска супа с бекон и зеле

28 март 2021 | 05:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
225 г бекон, нарязан
2 големи картофа, обелени и нарязани
400 г домати от консерва, нарязани
225 мл пилешки бульон или повече, ако е нужно
Сол и черен пипер на вкус 
150 г ситно нарязано зеле
50 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете бекона в дълбока тенджера на висока температура с малко мазнина. Запържете до златисто. Добавете картофите, доматите и достатъчно бульон, за да ги покрие. Овкусете със сол и пипер. Оставете да заври и намалете температурата. Нека къкри 20 минути или докато картофите омекнат напълно.

Добавете зелето и оставете да се свари за още няколко минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай