Меню

Паста с броколи и карфиол

13 април 2021 | 05:57 | Илияна Николова
Добави в любими
340 г паста
4 скилидки чесън, пресован 
2 супени лъжици зехтин
275 г броколи
200 г карфиол
½ чаена лъжица сол
160 мл пилешки бульон
2 супени лъжици масло
400 г боб от консерва, отцеден
¼ чаена лъжица черен пипер 
40 г пармезан, настърган
40 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода и я отцедете. Междувременно запържете чесъна в тиган с нагорещена мазнина за няколко минути. Добавете броколите и карфиола, предварително накъсани на розички. Сотирайте за 1-2 минути. Добавете малко от солта, покрийте и гответе за още 3 минути. Добавете бульона, боба, пипера и останалата сол. Гответе, докато бобът започне да омеква още и докато сосът започне да се сгъстява.

Накрая добавете пастата в тигана. Разбъркайте добре. Сервирайте, поръсена с пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай