Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете бекона в тиган на средна температура до златисто. Отцедете го върху кухненска хартия и го нарежете. Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. В него запържете лука, докато стане полупрозрачен. Намалете котлона на средно и добавете гъбите. Гответе с разбъркване за още 7-8 минути или докато гъбите станат меки.

Кипнете подсолена вода в тенджера на висока температура. В нея сварете за 2 минути аспержите. Отцедете ги и ги охладете под течаща студена вода.

Разстелете тестото в намазнена форма за киш. Намажете го с белтъка. Поставете сместа с гъбите и лука отгоре. Добавете нарязаните аспержи и бекона. Поръсете щедро с кашкавал върху зеленчуците.

В малка купа смесете разбитите яйца с млякото, сметаната, солта и пипера. Залейте плънката с тях. Печете за 40 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още: