Меню

Киш с бекон, кашкавал и царевица

3 юли 2018 | 08:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г брашно
2 щипки сол
125 мл разтопено масло
125 г настърган кашкавал 

Пълнеж:

125 г настърган кашкавал
1 консерва (400 г) сладка царевица, отцедена
250 г пушен бекон, нарязан
2 стръка копър, ситно нарязан
125 мл готварска сметана
250 мл прясно мляко
3 яйца
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното, солта и маслото в купа. Разбъркайте с пръсти, докато се получат трохи. Добавете кашкавала и разбъркайте, докато започне да се замесва тесто. Омесете го добре, докато продуктите се слеят. 

Разстелете добре тестото във форма за киш като предварително сте я намазнили и набрашнили. Притиснете добре тестото, за да полепне добре по къдравата форма на тавата. Охладете в хладилник за 30 минути. 

Загрейте съвсем малко мазнина в тиган. Запържете бекона и го подсушете върху кухненска хартия. Поръсете кашкавала върху тестото. Добавете бекона, царевицата и копъра. Покрийте с още кашкавал.

Залейте всичко със сметаната, млякото и яйцата, предварително смесени и подправени със сол. 

Печете киша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути или докато добие златиста коричка. Сервирайте киша охладен. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай