Меню

Пилешко с ориз и яйце на тиган

7 май 2021 | 07:49 | Илияна Николова
Добави в любими
1 яйце
1 супена лъжица вода
15 г масло
1 супена лъжица олио 
1 глава лук, нарязан
320 г сварен ориз
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица черен пипер 
140 г сварено пилешко, накъсано
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В малка купа разбийте яйцето и водата. Разтопете маслото в тиган на средна към ниска температура. В него запържете яйцето, без да го бъркате за 1-2 минути. Извадете го от тигана и го накъсайте.

Загрейте олиото в същия тиган. Запържете лука, докато омекне. Добавете сварения ориз, соевия сос, пипера и пилешкото. Разбърквайте за 5 минути. Добавете яйцето. Разбъркайте финално и сервирайте.

По желание към ориза се добавят различни зеленчуци.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай