Меню

Паста с три вида сирене и домати

11 юни 2021 | 16:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет паста по избор 
2 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън, пресовани
300 г домати (или чери домати)
130 г сирене чедър, настъргано 
120 г настъргана моцарела
200 г пармезан, настърган 
1 супена лъжица пресен босилек
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата и я отцедете. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете чесъна, докато омекне. Добавете доматите. Намалете котлона. Оставете да къкрят за около 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете сирената едно по едно, разбъркайте. След като се разтопят, добавете пастата. Сервирайте пастата, поръсена с пресния босилек.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай