В малка купа смесете ягодите със стоте грама захар. Оставете ги за 1 час, докато пуснат сок и омекнат. Отцедете и запазете сиропа, като оставите ягодите настрана. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина 12 броя форми за мъфини и ги покрийте с хартия за печене.

В друга купа разбийте маслото (размекнато) и 4 супени лъжици захар до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксера. Добавете ванилията. Отделно пресейте сухите съставки и ги добавете към мокрите. Разбийте. След това добавете и сиропа от ягодите. Разбийте отново. Накрая добавете самите ягоди, като разбъркате с лъжица много внимателно.

Разпределете сместа във формите за мъфини. Печете до златисто или за около 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: