Меню

Лимонови макарони с бадемово брашно

19 юли 2021 | 05:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 г стрити бадеми 
175 г пудра захар
100 г белтъци 
75 г захар
1 щипка жълта сладкарска боя на прах
За пълнежа: 
3 лимона
140 г захар 
3 яйца
1 супена лъжица царевично брашно
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За макароните:

Загрейте фурната на 175 градуса. Постелете хартия за печене в тава.

Смесете бадемите с пудра захарта. Разбъркайте добре и ги пресейте върху отделна тава за печене. Разбийте белтъците до сняг. Добавете ¼ от захарта към тях, разбийте. След това добавете и останалата захар малко по малко. Разбийте на бързи обороти.

Добавете сместа с бадемите към белтъците. Внимателно разбъркайте с шпатула. Сместа трябва да остава на връхчета, като повдигнете шпатулата. Накрая добавете жълтата боя. Разбъркайте отново внимателно с шпатулата.

Напълнете сместа в пош. Изстискайте малки кръгчета от пълнежа върху подготвената с пергамент тава. Подредете макароните един до друг така, че да има малко разстояние между тях. Потупайте леко тавата в масата, за да премахнете балончета и мехурчета в тестото на макароните. Печете в загрята фурна за 15 минути или докато макароните станат леко хрупкави отгоре. Ако не сте сигурни дали са готови, притиснете леко един макарон с пръст. Ако пропада, значи не е готов. Трябва да са твърди отвън и меки отвътре.

За пълнежа:

Измийте лимоните. Настържете кората им и ги изстискайте. Смесете сока и коричките в тиган заедно с нишестето. Добавете захарта. Разбърквайте сместа на слаб котлон. Добавете и разбитите яйца много бавно, за да не се пресекат. Увеличете малко котлона и продължавайте да разбърквате постоянно, докато кремът се сгъсти. Свалете от котлона. Излейте в друг съд и изчакайте да изстине. След това приберете в хладилник, докато се охлади напълно.

След като макароните и кремът са напълно изстинали е време да ги слепите. Намажете един макарон с малко от крема и залепете втори внимателно. Подредете ги в тава. Охладете отново в хладилник за 1 час и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай