Меню

Домашни еклери с шоколад

16 юли 2021 | 07:17 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 мл студена вода
¼ чаена лъжица сол
100 г масло 
125 г брашно
5 яйца
За декориране: 
200 г черен шоколад, разтопен 
За пълнежа: 
500 мл сладкарска сметана
100 г захар
45 мин

  • Порции: 30

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете 2 правоъгълни тави за печене с малко мазнина. Постелете ги с хартия за печене. Излейте водата в тенджера. Добавете солта и маслото. Разбърквайте постоянно, докато маслото се разтопи напълно. След това оставете сместа да заври. Добавете брашното и разбърквайте, докато се разтвори напълно и няма бучки. Свалете от котлона и оставете да изстине.

Внимателно добавете яйцата едно по едно към сместа. Разбъркайте енергично, докато се получи гладка смес. Напълнете сместа в пош и изстискайте еклерите един по един върху подготвените тави, като оставяте разстояние между тях. Печете за 30-35 минути или до златисто. Извадете еклерите от фурната и ги оставете да изстинат.

За пълнежа:

Разбийте сметаната със захарта до пухкава смес. С помощта на чист пош напълнете еклерите с пълнежа. Разтопете шоколада на водна баня. Изчакайте да изстине почти до стайна температура, след което залейте еклерите с него. Приберете ги в хладилник да стегнат, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 2 години )
tova e hrana za spodeliane .a do men lipsva goliam liubim bliznak , kogoto obojavam i s kogoto bih spodelila. 6te karam na plod4eta ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар