Меню

Кекс с ябълки и маскарпоне

3 август 2021 | 15:33 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
400 г ябълки
200 г маскарпоне
250 г брашно
150 г захар
2 ч.л. бакпулвер
2 големи яйца
3 прахчета ванилия 
или семената на 1 шушулка ванилия
80 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Ябълките се почистват от семките и кочана, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
В купа с помощта на миксер разбийте до пухкавост захарта и яйцата. Добавете маскарпонето и отново разбийте добре. Следва да сложите пресятото брашно и бакпулвера. След като се получи гладко тесто добавете ванилията и ябълките. Разбъркайте с шпатула. Изсипете тестото в намаслена и леко набрашнена форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути. Оставете кекса да се охлади напълно преди сервиране. Може да поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай