Меню

Японска салата суномоно

6 август 2021 | 05:47 | Илияна Николова
Добави в любими
2 големи краставици, обелени и нарязани на тънко по дължина
4 супени лъжици оризов оцет 
2 чаени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
1 и ½ чаени лъжици настърган джинджифил 

Сусам за поръсване
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете краставиците на тънко. Сложете ги в купа за салата. В отделна малка купа смесете оцета, захарта, солта и джинджифила. Залейте краставиците. Разбъркайте добре. Охладете в хладилник за най-малко 1 час преди сервиране. Преди да поднесете салатата, поръсете със сусам. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Рецепти с краставици

Салата с краставици, авокадо и риба тон

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай