В купа комбинирайте млякото, яйцата, ванилията. Разбийте хубаво с помощта на миксер. След това добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте добре. Сместа не бива да е на бучки, а да е хомогенна. 

Ябълките се обелва, кучанът се премахва, така че като режете ябълките да се получат кръгчета с дупка по средата (както изглежда ананас от консерва). Трябва да са на по-тънки резени, около половин сантиметър. Ако ги напръскате с пресен лимонов сок, така няма да потъмняват, но разбира се не е задължително.

Всяко колелце ябълка се потапя добре в сместа и се пържи в дълбок тиган с достатъчно мазнина, която е хубаво загрята. След като колелцата станат златисти на цвят може да ги отделите в чиния върху домакинска хартия. Сервирайте с пудра захар, сладко, течен шоколад, сладолед и както ви харесва. 

Снимка: Istock