![1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
½ червена чушка, ситно нарязана
1 морков, нарязан на малки кубчета
40 г гъби, ситно нарязани
120 мл червено вино
400 г домати от консерва, нарязани
240 мл зеленчуков бульон
400 г леща, сварена и отцедена (може и от консерва)
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица сушен босилек
1 чаена лъжица сушен риган
1 щипка индийско орехче](/media/files/resized/article/654x358/2fd/eb9531c70dfc6fd3c4df158d70a9c2fd-bfe15916f3e2fe655799d0d0a69e084a.jpg)
45 мин
-
Порции: 6
Загрейте зехтина в тенджера. В него запържете лука и чесъна за 5 минути с разбъркване. Добавете чушката и моркова. Разбърквайте за още 5 минути. Добавете гъбите, разбърквайте, докато омекнат или 2 минути.
Излейте виното в тенджерата. Оставете да къкри, докато се редуцира или около 1-2 минути. Добавете нарязаните домати и бульона. Оставете соса да заври, намалете котлона. Трябва да къкри около 10-15 минути, докато вкусовете се смесят. Разбърквайте от време на време. Добавете лещата, пипера, босилека, ригана, индийското орехче. Разбъркайте отново и оставете да къкри до сгъстяване или около 5 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: