Сосовете са изключително необходими за почти всяко ястие. Сосът е сърцето, завършекът на гозбата, който й придава неповторим и характерен вкус.


Истинско майсторство е да направиш подходящия сос за съответното ястие, но е и откровено забавление, защото с практиката всичко е възможно!

Хубавото на сосовете е, че не е задължително да са солени за солени ястия. Можете спокойно да добавите сладко-кисел боровинков сос към виенския си шницел! Песто сосът пък е градивен елемент в средиземноморската кухня. Ако сте любители на италианските манджи, можете да го добавяте съвсем спокойно към различни ястия с паста.

Винените сосове са изтънчени и подходящи за ястия с месо, тартарът може да се маже на филийка или да бъде елегантна добавка към рибните ви изкушения! Отдайте се на въображението си и последвайте подбраните ни рецепти за изящни сосове!