Меню

Риба треска на фурна с хрупкава коричка

25 октомври 2021 | 11:53 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици масло 
½ пакет обикновени бисквити, натрошени
500 г филе от риба треска 
Сокът от ½ лимон
4 супени лъжици сухо бяло вино
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
1 супена лъжица пресен лук, нарязан
1 лимон, нарязан на резени
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете две супени лъжици масло в микровълновата да се разтопят. Натрошете бисквитите на много ситно. Залейте ги с маслото, разбъркайте. Разтопете другите 2 лъжици масло. Излейте ги в тавата за печене, която сте подготвили. Размажете добре. Покрийте филето обилно с маслените бисквитени трохи от двете страни.

Печете в загрята фурна за 10 минути.

Извадете от фурната, залейте с лимоновия сок, виното и върнете във фурната за още 10 минути. Извадете от фурната, продупчете с вилица, за да позволите на горещия въздух да навлезе финално в рибата. Покрийте с лимонови резени и пресен лук.

Върнете във фурната за още 10 минути и сервирайте рибата поръсена с магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай