Меню

Паста с тиквен сос

26 октомври 2021 | 11:51 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
2 чаени лъжици олио
1 глава лук, нарязан
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
250 мл сметана
1 щипка сол 
1 щипка канела 
250 г пюре от тиква 
250 мл пилешки бульон
1 супена лъжица кориандър
1 и ½ чаена лъжица мащерка
500 г паста по избор
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете лука за 10 минути, докато омекне. Добавете маслото, за да се разтопи. Разбърквайте. Добавете брашното и разбърквайте, докато се разтвори напълно без бучки. Добавете бульона и тиквеното пюре към тигана и разбърквайте, докато добие консистенция на сос. Оставете да къкри около 10 минути, докато се редуцира леко. Добавете подправките и разбъркайте.

В подсолена вода сварете паста по избор. Отцедете от водата. Сервирайте я залята с тиквения сос. По желание поръсете малко пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай