Меню

Гръцко стифадо с телешко от Кефалония

30 октомври 2021 | 12:01 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
400 г телешко за готвене, нарязано на едро 
50 г брашно
2 супени лъжици зехтин
10 малки глави лук шалот, обелени и цели 
1 супена лъжица червен винен оцет 
3 скилидки чесън, пресован
300 мл червено вино 
200 мл телешки бульон 
1 малка консерва нарязани домати 
1 пръчка канела
1 чаена лъжица бахар
4-5 карамфила 
1 чаена лъжица сушен риган
Пресен магданоз на листа за поръсване 
1 дафинов лист 
Сол и черен пипер на вкус
5 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Оваляйте телешкото в брашното. Изтупайте добре, за да не остане излишно количество. Загрейте мазнината в тиган на висока температура. запечатайте месото от всички страни, докато покафенее. Извадете месото от тигана и го оставете настрана да си почива. В тигана добавете лукчетата и чесъна. Гответе с разбъркване за няколко минути, докато омекнат и покафенеят. Добавете оцета и разбъркайте, докато тиганът се деглазира и оберете остатъците от месо и мазнина по него. Върнете телешкото в тигана. Овкусете със сол и пипер. Добавете всички останали съставки. Разбъркайте. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри така около 3 часа. Свалете от котлона. Извадете пръчицата канела и дафиновия лист.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай