Меню

Свинско филе с ябълков сос и шери

2 декември 2021 | 05:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 бр. свинско филе
1 чаена лъжица горчица 
1/8 чаена лъжица мащерка 
100 мл шери + 2 с.л.
100 мл соев сос + 1 с.л.
3 скилидки чесън, пресован 
2 супени лъжици пресен корен от джинджифил, настърган ситно
250 г ябълково пюре
120 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Втрийте филетата с горчицата и мащерката. Поставете ги в съд за печене. Залейте със 100 мл шери и 100 мл соев сос, поръсете отгоре с пресования чесън и с джинджифила. Покрийте филетата с подправките, увийте с фолио и охладете в хладилник за през нощта да се мариноват.

Загрейте фурната на 160 градуса. Печете свинското в загрята фурна, като от време на време изваждате месото, за да го облеете с отделените сокове на дъното. Междувременно загрейте ябълковото пюре в тиган на средна температура. Към него добавете 1 с. л. шери и 1 с. л. соев сос, като разбърквате постоянно, докато се смесят добре и закъкрят леко. Залейте свинското със соса веднага, след като го извадите от фурната.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай