Подредете сварените и нарязани картофи в тава. Отгоре поставете нарязаните яйца, лука, запържения и отцеден върху хартия бекон. Завършете отгоре със слой картофи. Разтопете маслото в тиган. Добавете брашното и разбърквайте до пълното му разтваряне. Свалете от котлона. Добавете млякото и разтворения бульон. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Върнете обратно на котлона и изчакайте да заври, като разбърквате постоянно. След като заври, варете 1 минута и свалете от огъня. Добавете половината от настърганото сирене и разбъркайте. Залейте ястието със соса. Смесете останалото сирене с галетата. Поръсете отгоре и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: