Меню

Картофи с бекон, яйца и сирене на фурна

23 ноември 2021 | 05:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
340 г варени картофи, нарязани 
2 твърдо сварени яйца, нарязани 
1 глава лук, нарязан
140 г бекон, нарязан и запържен 
25 г масло 
25 г брашно
150 мл прясно мляко 
1 кубче телешки бульон, разтворен в 300 мл топла вода 
170 г твърдо сирене, настъргано 
50 г галета 
Сол и черен пипер на вкус
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Подредете сварените и нарязани картофи в тава. Отгоре поставете нарязаните яйца, лука, запържения и отцеден върху хартия бекон. Завършете отгоре със слой картофи. Разтопете маслото в тиган. Добавете брашното и разбърквайте до пълното му разтваряне. Свалете от котлона. Добавете млякото и разтворения бульон. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Върнете обратно на котлона и изчакайте да заври, като разбърквате постоянно. След като заври, варете 1 минута и свалете от огъня. Добавете половината от настърганото сирене и разбъркайте. Залейте ястието със соса. Смесете останалото сирене с галетата. Поръсете отгоре и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай