![1 кг картофи
100 г брашно
300 г галета
4 яйца
75 г пармезан, настърган
75 г пекорино, настъргано
2-3 с.л. пресен магданоз, нарязан
Сол и черен пипер на вкус
Олио или зехтин за пържене](/media/files/resized/article/654x358/208/659fcfdee86aad1199d5e4b09bfd8208-7bd39d7183919521c8951f255a43f4f4.jpg)
60 мин
-
Порции: 6
Сварете картофите, докато омекнат. Обелете ги и ги намачкайте хубаво. Смесете намачканите картофи с брашното, половината от галетата, яйцата, двата вида сирене, магданоза и малко сол и пипер. Омесете добре, докато съставките се смесят. Загрейте повечко олио в дълбок тиган на средна температура. С ръце оформете крокетите, като трябва да се получи цилиндрична форма. За целта първо оформете кръгли кюфтенца, а след това ги притиснете така, че да се получат цилиндри. Оваляйте добре всяка крокета в останалите трохи галета. Изпържете ги до златисто. Отцедете върху хартия.
Снимка: iStock
Вижте още: