Меню

Чийзкейк с шоколад и рикота

30 ноември 2021 | 05:48 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г бисквити
70 г разтопено кокосово масло
За крема:
250 г рикота
70 г кафява захар
1 голямо яйце
150 г крема сирене
100 г натурално гъсто кисело мляко
150 г черен шоколад – разтопен
70 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Бисквитите се смилат много добре или се начукват. Слагат се в купа и към тях се добавя кокосовото масло. Разбъркайте и изсипете в подходяща форма. Хубаво разпределете тестото, притискайки го с пръсти. В купа разбийте с помощта на миксер рикотата, крема сиренето, млякото, захарта и яйцето. Добавете и разтопения шоколад, който обаче не бива да е твърде топъл. Разбъркайте добре и изсипете крема върху бисквитеното тесто. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути. След като чийзкейкът изстине може да го украсите както ви харесва.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай