Смесете сушените плодове, орехите, ябълките, захарта, лимоновия сок и рома в купа. Разбъркайте добре. Покрийте с капак за през нощта. На следващия ден загрейте фурната на 220 градуса. Междувременно извадете пълнежа от хладилника, за да добие стайна температура. Разстелете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете. Отрежете малки кръгчета с големина на форма за тарт. Намажете дъното на форми за тарт с мазнина. Подредете по едно кръгче тесто във всяка формичка, като разстелите тестото по стените на формата и издърпате леко нагоре. Напълнете с по една супена лъжица от пълнежа. Отгоре покрийте с друго кръгче тесто. Притиснете ръбовете с пръсти, за да затворите пайовете. Печете за 40 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: