Меню

Кекс с шоколад и орехи без брашно

10 декември 2021 | 10:02 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 яйца
3 прахчета ванилия
110 г захар
250 г млечен шоколад
100 г масло
2 супени лъжици картофено нишесте
50 г счукани орехи
пудра захар за поръсване – по желание
50 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Маслото и шоколадът се разтопяват заедно на водна баня или в микровълнова фурна, като не бива да завират. Оставете сместа да се охлади. Яйцата, ванилията и захарта се разбиват добре. След това към тях се добавят орехите и нишестето и всичко отново се разбърква много добре с помощта на шпатула. Готовото тесто се изсипва в подходяща форма за печене, предварително намазнена или покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. Когато кексът е изстинал може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай