Меню

Веган коледни джинджифилови бисквити

8 декември 2021 | 12:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
100 г захар
1 чаена лъжица джинджифил на прах
1 чаена лъжица канела на прах 
1 и ½ чаена лъжица сода 
¼ чаена лъжица сол 
5 супени лъжици меласа 
1 лъжица ванилия 
75 мл соево мляко 
125 г овесено брашно
125 г оризово брашно 
4 супени лъжици пшеничено брашно
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 140 градуса. Смесете захарта, джинджифила, канелата, содата и солта. Добавете меласата, ванилията, соевото мляко. Разбийте с миксер. Добавете половината от овесеното брашно и половината от оризовото брашно и отново разбъркайте добре. Добавете останалите количества брашна и омесете до хомогенна смес.

Използвайте четирите супени лъжици пшеничено брашно, за да накарате тестото да се втвърди още малко и да добие консистенция за бисквити. Разточете го на дебелина около 5 мм. Използвайте чаша или форма за изрязване на бисквити. Подредете ги върху хартия в тава за печене. Печете за 20 минути или до готовност според фурната ви.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай