Меню

Торта с черен шоколад

16 януари 2022 | 05:09 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г тъмен шоколад 
4 яйца 
120 г кафява захар 
80 г царевично масло, обикновено масло или олио
1 супена лъжица картофено нишесте или царевично нишесте 
3 прахчета ванилия
45 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата, ванилията и захарта с миксер, докато се получи леко пухкава смес. Шоколадът се разтопява на водна баня и към него се добавя олиото/маслото. Не бива да е твърде топъл, когато се добавя към яйцата, за да не се „сготвят“. Първо обаче към яйчената смес се слага нишестето, бъркайте внимателно и след това с помощта на шпатула отново внимателно добавете шоколада. Тестото се изсипва в намазнена тава за печене с незалепващо покритие. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. След като тортата изстине може да я залеете отново с разтопен шоколад или да направите глазура и украса по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай