Меню

Пилешка супа с домашни нудли

21 януари 2022 | 06:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 цяло пиле, нарязано на парчета (без кости) 
4 стръка целина, нарязана
1 морков, настърган 
1 глава лук, нарязан
Черен пипер на вкус 
1 л пилешки бульон
2 яйца, разбити 
1 чаша топла вода 
2 супени лъжици олио 
1 чаена лъжица сол 
3 чаши брашно
90 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера на средна температура смесете пилето (нарязано на едро), целината, моркова, лука и пипера. Залейте с бульона и оставете да заври. Покрийте, намалете котлона и оставете да ври, докато пилешкото стане съвсем меко и започне да пада от кокала. Ще отнеме около 45 минути.

През това време пригответе нудлите. В купа разбийте яйцата. Добавете към тях водата, олиото, солта. Добавяйте брашното малко по малко, като омесвате, докато се получи меко тесто.

Отцедете бульона, като запазите месото и зеленчуците. Обезкостете месото. Върнете го в отцедения бульон заедно със зеленчуците. Върнете на котлона и оставете да заври наново. Направете нудлите, като нарежете омесеното тесто на малки топчета. Разточете ги и ги сложете в супата. Можете да ги пуснете и като топчета, пак ще се получи добре. Когато нудлите изплуват на повърхността, значи са готови, както и супата.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай