![1 чаша киноа
2 чаши нискомаслено мляко
1 щипка сол
3 супени лъжици кленов сироп
Кората от ½ лимон
1 чаша боровинки
½ чаша малини
2 чаени лъжици ленено семе](/media/files/resized/article/654x358/d83/2bbf1ff9382493acd64b5738fb85bd83-607e270e64a4e945a3c47432fdf54bbe.jpg)
40 мин
-
Порции: 2
Изплакнете киноата със студена вода и я отцедете. Загрейте млякото в тенджера, докато се стопли за няколко минути. Добавете киноата в млякото заедно с щипка сол и оставете да ври на средна към ниска температура за няколко минути, докато поеме течността. Свалете от котлона.
Добавете кленовия сироп и лимоновата кора. Разбъркайте. Внимателно добавете боровинките и малините, за да не ги нараните. Разпределете в две купички. Поръсете с по една чаена лъжица ленено семе, сервирайте. По желание добавете няколко ореха.
Снимка: iStock
Вижте още: