Меню

Сицилиански спагети с аншоа

28 януари 2022 | 11:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г спагети 
4 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън, пресован 
150 г филенца от аншоа
1 чаша галета 
1 чаша пресен магданоз, ситно нарязан 
Черен пипер на вкус 
4 супени лъжици пармезан, настърган
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за 8 до 10 минути. Отцедете. Междувременно загрейте дълбок тиган на средна температура. Загрейте зехтина. В него запържете чесъна и аншоата за 2 минути, като постоянно разбърквате.

Добавете галетата в тигана. След това добавете магданоза и пипера. Разбъркайте. Залейте соса с аншоата върху спагетите. Поръсете с пармезана и сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай