Меню

Хумус с карамелизиран лук

29 януари 2022 | 11:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин + 1 с.л.
1 голяма глава лук, нарязан на ивици 
800 г варен нахут от консерва + течността от консервата 
1/3 чаша сусамов тахан 
1 голяма скилидка чесън, пресован 
Сокът от 1 лимон 
Сол на вкус 
Черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган. В него запържете лука за 3 минути с разбъркване. Намалете котлона и оставете лука да се карамелизира до златисто, като разбърквате. Ще отнеме около 25-30 минути на слаб огън.

В купата на кухненския робот смесете лука и всички останали продукти. Добавете и водата от консервата, но не цялата. Добавяйте по малко от нея при нужда от корекция на гъстотата на хумуса. Смесете всички съставки до гладка консистенция.

Можете да смесите всички продукти в блендера без лука и да го добавите отгоре върху хумуса по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай