![¾ чаша + 2 с.л. масло, разтопено
¾ чаша бяла захар
½ чаша кафява захар
3 големи яйца
1 и ½ чаени лъжици ванилов екстракт
2 чаши брашно
2 чаени лъжици канела
1 супена лъжица царевично нишесте
1 и ¼ чаши шоколадови капки](/media/files/resized/article/654x358/ec0/95a52402bef7326bbc25da773ce24ec0-92362c50bcd74d1b0bd3523a6cd9ec04.jpg)
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава с малко мазнина. Разбийте маслото и двата вида захар до пухкава гладка смес. Добавете яйцата и ванилията. Разбийте до хомогенна смес.
Пресейте брашното, нишестето и канелата заедно в купа. Добавете ги към мокрите съставки. Разбийте с миксер. Добавете шоколадовите капки (може да са черни или бели по желание). Разбъркайте с лъжица. Разпръснете сместа в подготвената тава. Печете за около 30 минути или до златисто. При проба с клечка за зъби, тя ще излезе леко лепкава заедно с няколко трохи лепкава смес. Това не бива да ви притеснява.
Извадете от фурната. Оставете сладкиша да изстине поне 15 минути. Разрежете на квадрати и оставете да изстине напълно върху решетка.
Снимка: iStock
Опитайте още: