Меню

Маслени канелени барчета

25 март 2022 | 12:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
¾ чаша + 2 с.л. масло, разтопено 
¾ чаша бяла захар 
½ чаша кафява захар 
3 големи яйца 
1 и ½ чаени лъжици ванилов екстракт 
2 чаши брашно 
2 чаени лъжици канела 
1 супена лъжица царевично нишесте 
1 и ¼ чаши шоколадови капки
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава с малко мазнина. Разбийте маслото и двата вида захар до пухкава гладка смес. Добавете яйцата и ванилията. Разбийте до хомогенна смес.

Пресейте брашното, нишестето и канелата заедно в купа. Добавете ги към мокрите съставки. Разбийте с миксер. Добавете шоколадовите капки (може да са черни или бели по желание). Разбъркайте с лъжица. Разпръснете сместа в подготвената тава. Печете за около 30 минути или до златисто. При проба с клечка за зъби, тя ще излезе леко лепкава заедно с няколко трохи лепкава смес. Това не бива да ви притеснява.

Извадете от фурната. Оставете сладкиша да изстине поне 15 минути. Разрежете на квадрати и оставете да изстине напълно върху решетка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай