Меню

Маслен шоколадов кекс

8 март 2022 | 11:52 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 чаши гореща вода 
1 чаша какао 
2 и ¾ чаша брашно 
2 чаени лъжици сода
½ чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол 
1 чаша меко масло 
2 и ¼ чаши захар
4 яйца 
1 и ½ чаени лъжици ванилов екстракт
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за кекс с мазнина. В голяма купа смесете горещата вода с какаото. Разбъркайте с телена бъркалка, докато стане гладка смес. Оставете да изстине. Отделно пресейте брашното, солта, содата, бакпулвера. Оставете настрана.

В голяма купа разбийте мекото масло със захарта до гладка смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Добавете ванилията. Накрая добавете сухите съставки и какаото. Разбийте.

Печете за около 30-40 минути в загрятата фурна. Оставете да изстине, преди да нарежете. Сместа може да се разпредели и в три еднакви по размер тави, след което да се използва като блатове. Между блатовете можете да сложите крем или пълнеж по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай