Смесете брашното, солта, зехтина и яйцето в купа. Разбъркайте. Добавете млякото. Разбийте с телена бъркалка, докато се получи изцяло гладка смес. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилник за 1 час.

Междувременно почистете артишока, като изрежете най-външните листа, които са и най-твърди, докато стигнете до сърцевината. Нарежете на четвъртини. Почистете стъблото. Поставете артишока в съд със студена вода заедно с нарязания лимон, така че водата да покрива артишока. Така няма да потъмнее и да се разкашка при панирането.

След около 30 минути отцедете върху кухненска хартия и попийте излишната вода. Оваляйте артишока в панировката, така че да покрие навсякъде. Пържете за няколко минути в сгорещено олио или до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още: