Меню

Сладки с течен шоколад и лешници

30 март 2022 | 05:28 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г лешников крем
100 г брашно
1 яйце
лешници за украса
течен шоколад за украса
60 мин

  • Порции: 12-15

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа течния шоколад и го разбийте добре заедно с яйцето. След това пресейте брашното и го добавете към шоколадовата смес. Отново разбъркайте добре. От полученото тесто оформете топчета, като размерът зависи от вашите предпочитания. Сложете топчетата в тава върху хартия за печене.

С помощта на пръст направете във всяко едно от тях по една вдлъбнатина, която след изпичане на бисквитите ще напълните с течен шоколад и ще поставите по 1 лешник. Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстинат може да ги напълните с течен шоколад или глазура за кексчета. Тук може да видите една идея.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай