Обичате ли грозде? С този вкусен плод се получава чудесно домашно сладко, но и кексове. Днес споделяме с вас една лесна рецепта за италиански кекс с грозде.
Продукти
Приготвяне
В купа разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, солта и канелата.
В отделна купа разбийте яйцата и захарта с миксер, докато станат пухкави и бледи на цвят.
Добавете млякото, маслото, зехтина, ванилията и портокаловата кора.
Добавете сухите съставки към течните.
Трябва да се получи хомогенна смес.
Разбъркайте сухите съставки с мокрите, докато се смесят.
Добавете гроздето.
Продължете да бъркате, но използвайте шпатула.
Изсипете тестото в предварително намазнена и набрашнена тава или ползвайте хартия за печене.
Поръсете с филирани бадеми, ако ще ги ползвате.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути или до готовност (направете тест с клечка за зъби).
След като кексът се охлади, може да го поръсите с пудра захар.