Меню

Салата панцанела с моцарела и риба тон

16 септември 2025 | 05:10 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Салата панцанела с моцарела и риба тон
20 мин.

  • Порции: 4

Италианската кухня е пълна с изненади. Време е да се насладите на още една вкусна изненада. Пригответе си лесната рецепта от италианската кухня за салата панцанела с моцарела и риба тон. 

Продукти
Приготвяне
  1. В купа смесете оцета и пресования чесън, разбъркайте. 
  2. Добавете доматите и ги осолете. 
  3. Оставете за 10 минути да пуснат соковете си. 
  4. В тиган на силен огън загрейте 1-2 супени лъжици зехтин. 
  5. В него запържете кубчетата стар хляб за няколко минути. 
  6. Извадете от тигана и оставете да изстинат. 
  7. В купата със салатата добавете останалия зехтин плюс този от тигана, хляба, моцарелата, рибата тони босилека. 
  8. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай