Меню

Класически чийзкейк "Ню Йорк"

25 май 2022 | 05:46 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши бисквити грахам, натрошени на трохи 
2 супени лъжици масло, разтопено 
225 г крема сирене 
1 и ½ чаши захар
¾ чаша прясно мляко 
4 яйца
1 чаша заквасена сметана 
1 супена лъжица ванилов екстракт 
¼ чаша брашно
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с подвижно дъно и покрийте с хартия. 

В купа смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте. Прехвърлете във формата и притиснете към дъното, за да направите основата. 

В друга купа смесете крема сиренето и захарта. Разбийте с миксер до гладка смес. Добавете млякото и яйцата, едно по едно, като не спирате да разбивате, за да се смесят добре. Добавете заквасената сметана, ванилията и брашното. Разбийте до гладка смес. Залейте основата на чийзкейка с пълнежа. 

Печете в загрята фурна за 1 час. Изключете фурната и оставете сладкиша да изстине вътре на затворена врата за още 5-6 часа. Така ще се предотврати напукване на горната му част. Извадете от фурната и сложете в хладилник за минимум час преди сервиране. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

Апетитни рецепти за домашен чийзкейк

Лесни рецепти за домашен чийзкейк

Чийзкейк с течен шоколад

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай