Меню

Кюфтета от тиквички с пармезан

27 май 2022 | 15:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 бр. тиквички, настъргани
½ чаена лъжица сол
1 яйце 
5 супени лъжици брашно
4 супени лъжици пармезан
¼ чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус
Олио за пържене 
За дресинга: 
1 супена лъжица настърган пармезан
1 щипка сол
¼ чаша заквасена сметана 

1 стрък пресен копър
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете тиквичките със солта в купа. Разбъркайте и оставете за 10 минути, за да се отдели водата. Прецедете тиквичките през тензух или в ситна цедка. Подсушете в чиста кърпа и изстискайте максимално течността от тях. 

Разбийте яйцето в купа. Добавете брашното, пармезана, солта, пипера. Разбъркайте. Добавете тиквичките и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Загрейте тигана на средна температура. В него налейте мазнина, колкото да покрие кюфтетата. С лъжица добавете от сместа на няколко места в тигана, като оставяте място между кюфтенцата. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. 

За да направите топинга, смесете продуктите за него и разбъркайте добре. Сервирайте кюфтетата, поляти със соса. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Картофени кюфтета с ориз

Вегетариански соеви кюфтета


Картофени кюфтета с лук


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай