Меню

Вегетариански соеви кюфтета

21 август 2021 | 06:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 мл гореща вода
225 г соева кайма 
1 и ¾ супени лъжици соев сос 
2 супени лъжици олио
1 глава лук, нарязан 
1 супена лъжица лют червен пипер
1 супена лъжица настърган пресен джинджифил 
1 супена лъжица чесън, пресован 
1 супена лъжица пресен кориандър 
½ чаена лъжица сушен риган 
½ чаена лъжица сушен босилек 
75 г галета 
1 яйце, разбито 
3 супени лъжици пълнозърнесто брашно
Черен пипер и сол на вкус
70 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Залейте соевата кайма с горещата вода в купа. Добавете соевия сос. Оставете да се рехидратира за около 5 до 10 минути. 

В голям тиган загрейте мазнината на средна към ниска температура. Запържете лука за 10 минути с разбъркване. Добавете лютия пипер, джинджифила и чесъна. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни или около 3-4 минути.

Добавете ригана, кориандъра и босилека към каймата. Разбъркайте с вилица. Добавете галетата и яйцето. Омесете каймата. Добавете сместа с лука и пълнозърнестото брашно. Омесете още веднъж. Добавете черен пипер и разбъркайте с пръсти. 

Оформете кюфтета и ги подредете в подготвената тава върху хартия за печене. Печете за 10-15 минути или до златисто от едната страна. Обърнете кюфтетата и печете за още 10 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

10 вегетариански рецепти

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )