Запазете си няколко пресни малини за декорация. Останалите малини смесете в купа с пудра захарта. Разбъркайте добре и оставете за 30 минути да пуснат сок. Пасирайте малините. Прецедете ги през ситна цедка, за да премахнете семената.

Излейте портокаловия сок в тенджерка. Добавете желатина. Разбъркайте. Оставете за 1 минута да набъбне. След това пуснете котлона и загрейте, но без да завира, за да не увредите желатина. Нужно е само да се разтвори за 3 минути.

Свалете от котлона. Оставете да изстине малко. Добавете пюрето от малини. Разбъркайте. Разбийте сметаната с миксер. Трябва да е охладена в хладилник, за да стане пухкава. След като се образуват пухкави връхчета, добавете малините. Прибавете и лимоновия сок. По желание добавете и още пудра захар. Разбъркайте с шпатула.

Пресипете муса в подходящи чаши. Приберете в хладилник за поне 2 часа. Преди да сервирате, гарнирайте с пресни малини и поднесете.

Снимка: iStock

Вижте още: