Меню

Маринован патладжан на скара

19 юли 2022 | 07:03 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 кг патладжани
За маринатата:
150 мл зехтин екстра върджин
4 с.л. бял винен оцет
1-2 люти чушки нарязани на ситно
2 стрити скилидка чесън
3 стръка наситнена прясна мащерка
½ ч.л. прясна или сушена майорана
сол на вкус
400 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се измиват, почистват се от дръжките и се нарязват на по-дебели колелца. Посоляват се и се оставят в гевгир или така, за да се отцеди горчилката. След около 30-40 минути може да ги изплакнете и подсушите с домакинска хартия.

Загрейте грил тигана или скарата и запечете от двете страни добре патладжана. По желание може да капнете няколко капки олио или зехтин в тигана. Отделете го в чиния, за да изстине. Пригответе марината, като комбинирайте съставките за нея. Залейте изпечените патладжани с нея, покрийте със свежо фолио и поставете в хладилник за няколко часа, за да се мариноват. 

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай