Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете прасковите с подправките и лимоновата кора, разбъркайте. 

В тенджера смесете водата и 1 чаша захар на средна температура, докато заври. Оставете да къкри 2-3 минути. Добавете прасковите и гответе за още 2 минути. Свалете от котлона и оставете настрана. 

Отделно смесете брашното с останалата чаша захар в голяма купа. Добавете млякото и разбърквайте до гладка смес. Добавете разтопеното масло към тестото, като запазите малко от него. Излейте тестото в тава за печене, намазана с мазнина. Внимателно добавете прасковите отгоре върху тестото. Залейте с останалото тесто. Печете до златисто или за около 50 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Коблер с пресни плодове

Коблер с къпини

Коблер с боровинки

Черешов коблер