Меню

Тиквички с домати и фета

27 юли 2022 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
2 чаши нарязани тиквички
2 яйца
1/3 чаша сметана
2 стръка пресен лук, нарязан
1 зелена чушка, нарязана
1 чаша галета
¼ чаша настърган пармезан
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер 
1 стрък пресен розмарин
150 г натрошено сирене фета
2-3 големи домата, тънко нарязани
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете леко с мазнина правоъгълна тава за печене. Подгответе зеленчуците и ги нарежете. В голяма купа разбийте яйцата със сметаната. Смесете тиквичките, половината от лука, чушката и галетата. Добавете пармезана и разбъркайте. Прехвърлете ги в подготвената тава. Залейте с яйцата и сметаната.

Поставете стръка розмарин в средата, като притиснете леко. Така при печенето ще пусне аромат и ще овкуси ястието. Покрийте с фета сирене. Подредете нарязаните на колелца домати. Отгоре поръсете с останалия лук. Поръсете с малко сол и черен пипер.

Печете за около 45 минути или до златиста коричка. Преди сервиране отстранете розмарина.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай